Press "Enter" to skip to content

Manolo Galán vol repetir batlia

Els partits polítics ja han començat la ronda de presentacions de candidats municipals per a les eleccions del 28 de maig. El PSIB-PSOE ha celebrat l’acte oficial per nomenar Manolo Galán com a aspirant per revalidar la batlia per tercera legislatura consecutiva.

La presentació es va fer el diumenge 5 de març a na Batlessa i amb la presència de la secretària general dels socialistes de les illes i també presidenta del Govern, Francina Armengol i la secretària dels socialistes de Mallorca i president del Consell insular, Catalina Cladera.

En el seu discurs de presentació, Galán va enumerar els seus objectius en cas de seguir al capdavant del consistori: sostenibilitat, territori, cultura, tradició i trobar equilibris. Tot i que no va exposar cap projecte concret, el candidat va fer referència a la creació d’espais per als infants i vianants, “tot i que això no vol dir tancar carrers”, va matisar. Cercar equilibris va ser l’expressió més repetida per Galán, per compaginar i millorar el municipi des del consens amb les consultes ciutadanes, perquè tothom pugui dir la seva.

De fet, el tarannà dialogant de Galán i la seva implicació va ser l’aspecte més destacat per Armengol. “Coneix molt bé al seu poble i sap el que vol pel seu poble… aquí es consensua amb la població i parlen i decideixen entre tots. És un referent de diàleg social” va dir la líder socialista, en referència a l’alt grau de participació ciutadana i consultes que es realitzen per consensuar els projectes municipals. També va fer referència a la política de sostenibilitat impulsada els darrers anys pel govern de pacte entre PSIB-PSOE, Pi-Proposta per les Illes i Alternativa per Artà i, sobretot, la reivindicació històrica i que mai ha defallit de la tornada del tren a la comarca. De fet, Armengol va acabar el discurs amb la promesa que si els socialistes governen la pròxima legislatura, el tren serà una realitat des de Manacor fins a Capdepera, passant per tots els pobles de Llevant.