Press "Enter" to skip to content

Inici de les obres del nou Centre de Salut

El PAC Nuredduna triplicarà l’espai actual passant de 10 consultes a tenir-ne 15, a més de millorar la qualitat assistencial i l’accessibilitat per a tots els veïnats del poble, una reivindicació històrica d’Artà. Les obres s’han adjudicat per 4 milions d’euros a l’empresa Construcciones Alea, SL, que disposa d’un termini màxim d’execució de catorze mesos, és a dir, hauria d’estar enllestit l’abril de 2024. 

El nou punt d’atenció continuada (PAC), estarà ubicat en un solar cedit pel consistori a l’entrada del poble, al costat de l’aparcament de Na Pati, comptarà amb una planta i serà de fàcil accés per a les persones grans i amb mobilitat reduïda. Disposarà d’un espai de 2.024 m², gairebé 4 vegades més que ara que té 600 m², i inclourà 5 consultes de medicina de família, 5 d’infermeria, 2 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica i 2 sales polivalents. També tindrà un aparcament de 22 places i un altre de diferenciat per a les ambulàncies. Són els detalls del disseny guanyador, presentat per l’arquitecte Jaume Mayol i que ha destacat que el seu projecte vol donar solució als problemes de l’actual centre, que ha quedat obsolet i presenta problemes d’espai, accés i aparcament. També ha explicat que l’edifici serà “respectuós amb l’entorn, que s’integrarà dins el paisatge urbà” i es farà amb materials de quilòmetre zero.

De moment, dia 24 de febrer es col·locar la primera pedra en un acte amb l’assistència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i la directora de Gestió i Pressuposts, Mar Rosselló. Per part de l’Ajuntament hi han estat presents el batle d’Artà, Manuel Galán Massanet i representants de la resta de formacions municipals. També hi han assistit treballadors i treballadores del Centre de Salut i veïnats curiosos.

Durant l’acte, Francina Armengol ha definit el nou PAC com una «necessitat absoluta» i ha assegurat que «els doblers invertits en salut són els millor invertits perquè invertir en salut és invertir en present i en futur». La presidenta del Govern també ha agraït a l’Ajuntament d’Artà la insistència per aconseguir posar en marxa la infraestructura.

“A la fi” ha estat l’expressió usada pel batle d’Artà sobre la col·locació de la primera pedra del nou PAC, que suposa el sus a la construcció d’una infraestructura necessària i àmpliament demandada per la ciutadania, que permetrà millorar la seva vida. Manolo Galán també ha tengut paraules de record per a Miquel Mestre i Àngel Morado, anteriors coordinadors del Centre de Salut Nuredduna i que no han pogut assistir a l’acte. 

El PAC Nuredduna pertany a la Zona Bàsica de Salut (ZBS) Artà, que està formada pel PAC Nuredduna i la Unitat Bàsica de Salut (UBS) Colònia de Sant Pere. Atén una població de 7.788 targetes sanitàries, amb una plantilla de 4 metges de família, 1 metge d’urgències, 1 pediatre, 4 infermers, 1 tècnic en cures auxiliars d’infermeria, 1 fisioterapeuta, 1 comare i 4 administratius. Al llarg de 2022, aquests professionals varen atendre 35.179 consultes de medicina de família, 28.071 d’infermeria i 6.234 de pediatria. D’aquest total de 69.484 consultes, 1.554 varen ser visites domiciliàries.