Press "Enter" to skip to content

La Rueta omple de color, màgia i reivindicació Artà


Just acabada la volta, la plaça del Conqueridor es tenyeix de blanc amb farina i ous

Feia dos anys que no s’organitzava la Rueta infantil dels Darrers Dies, i a la fi els centres educatius d’Artà van aconseguir tornar a tenyir el centre del nostre poble de color, alegria, música i reivindicació. Una feinada de setmanes intenses a totes les escoles que aconsegueixen transformar els mesos més grisos de l’any en bauxa i rialles.

El col·egi Sant Salvador va encapçalar la comparsa sota el lema “Com que no podem controlar la pluja, controlem el grifó”. Des dels més petits als més grans de sisè anaven disfressats en motiu de l’aigua, amb una clara crida al seu estalvi i a no tudar-la: dutxes, pluja, tormentes, grifons, gotes… Totes i tots reclamaren cuidar del medi ambient per tal de no haver de patir més restriccions.

Sant Bonaventura, dins la mateixa línia de defensa del planeta, es varen disfressar de diferents animals: tigres, galls, ratolins… Els animals terrestres són part imprescindible del nostre planeta Terra, i per això és imprescindible respectar-los i protegir-los en el seu entorn.

Els menuts des Pou de sa Lluna també van sortir al carrer, vestits amb la mateixa temàtica que el CEIP Na Caragol: flora i fauna marina. Tant uns com els altres donaren vida al mar amb disfresses de taurons, peixos, grumers, estrelles, crancs… La mar no pot ser un abocador. La mar és l’origen de tot, i per això és just de protegir-lo i deixar d’enverinar-lo.

I cada escola, a més a més, aportà la seva bandeta musical amb les cançons típiques dels Darrers Dies. La música no pot faltar en aquests esdeveniments.

I així, a la fi, els carrers tornaren a recuperar la il·lusió per la festa que la pandèmia ens havia pres. Mares, pares, padrins, familiars, amics… ompliren els principals carrers del centre d’Artà per veure de prop la desfilada reivindicativa que clamava a favor d’un món millor, més net i respectuós amb el medi ambient. Tant de bo la crida dels petits arribi a les orelles dels més grans.

Al final de la Rueta dels infants les Amipes dels tres centres escolars, amb el suport de l’Ajuntament d’Artà, oferiren als menuts berenar de fruita i pizza. I és clar, va arribar el moment de la tradicional guerra de farina i també d’ous enmig de la plaça, que en poc més de 15 minuts s’havia tenyit de blanc en una espectacular imatge de pols de farina volant i enterbolint tot el Conqueridor. I per molts anys més.